Карта за деня: Обърнати 6 чаши

Когато тази карта се появи в подредбата ви, трябва да имате предвид, че главно става въпрос за проблем с времето. Под това имам предвид, че индивидът има проблем по отношение на миналото си – той или отказва да се научи от него, или желае да живее в него. Проблем във времето и в един друг аспект – визията, която създавате се себе си, не е в тон от това, което се очаква да правите за възрастта си. Действате твърде инфантилно.
Правите 6 чаши се отнасят не по-малко до миналото, отколкото обърнатите. Въпросът е, че когато са изправени, те индикират един здравословен баланс между вашия живот в настоящето и ровенето ви из минали неща. В миналото се крият отговорите на някои въпроси, крият се решенията на някои грешки, поуките за някои негативни тенденции. Там са и красивите ни спомени за отминалото щастие. И определено не трябва да се отрича, че понякога те помагат на човека да се задържи и да продължи да се бори, въпреки лошия период в живота си за даден момент. Въпроса е, че когато 6 чаши са прави, човека няма съществен прпоблем по отношение на времето. Да, той се рови в миналото и да, може би си позволява да се държи като дете, но това е временно, за да отпусне душата и тялото си.
В същото време той продължава да върши работата си по отношение на това да оправи проблемите си, той не бяга от тях. Той е способен да взема достатъчно зрели решения за живота си. Една такава симбиоза между миналото и настоящето, която този човек осъществява, е много положителна. Тя му осигурява спокойствие на душата, човека в този момент умее да се радва на елементарните неща, при обърнатите 6 чаши не е така, там баланса е нарушен в една или друга насока.
В едната си кайност, обърнатите 6 чаши могат да станат твърде негативни. Характерно за тази позиция в този случай е, че на живота се гледа на нещо много комплексно, когато всъщност отговорът е много прост. Животът сам по себе си не е нещо сложно, всичко зависи от това как нашата психика възприема препятствията, с които трябва да се пребори. В тозо случай се появява някак си типично Сатурновото, Козирожкото схващане, че „те много разбират от живота, видели са много и всичко е гадно, човек трябва да се труди за всичко, да се мъчи и накрая постига една малка част от това, за което е вложил усилия“. Като полукозирог, не мога да го отрека, но дори прагматично погледнато, това е една теза, която някак ни пречи на щастливото съществуване, което е възможно, всъщност.
В другата си крайност, шестте чаши стават много лигави и нереалистични. Хората под подобно влияние започват да действат не според възрастта си, като често поведението им се отличава от възрастта им с няколко десетилетия. Характерни са чисто детски прояви, в негативен аспект, които могат да се сбъркат с лошо възпитание. И не че не могат да бъдат лошо възпитание, просто в повечето случаи става въпрос за факта, че хората са си такива, не са се сблъскали с живота, пазени от крилата на маме и на тате и не знаят как да се държат, какво целят, и какво да очакват когато изведнъж родителите им се окажат далеч от тях. Може да има силни емоционални изблици, някаква фикс идея, че са в центъра на света и за тях трябва да се полагат грижи, така, както се полагат за бебета-кърмачета например.
По отношение на нереалистичността, става въпрос за индивиди, които прекарват много време в мечти и се чувстват ощетени от факта, че те не се сбъдават. Откъсват се от света, нищо не правят по отношение на сбъдването на мечтата им. В друг случаи намират простан само когато живеят в главата си и игнорират околния свят.
По отношение на второстепенни значения, шестте чаши могат да индикират: проблеми с децата (също раждането, създаването на деца), изнасилванияв детска възраст и изобщо потиснати детски спомени, които тормозят индивида и трябва да се извадят навън, за да може той да си реши проблема.
Advertisements

Публикувано от

Iuno

utque erat et tellus illic et pontus et aer, sic erat instabilis tellus, innabilis unda, lucis egens aer; nulli sua forma manebat, obstabatque aliis aliud, quia corpore in uno frigida pugnabant calidis, umentia siccis, mollia cum duris, sine pondere, habentia pondus.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s