Thurisaz – Турисаус

Ключови думи: Несъзнателни сили, влияние на обществото, Тор, Локи като гигант, хаос, разруха (настъпила в следствие на природен катаклизъм или бедствие), агресия, конфликти, психологически проблеми, светкавица, напредък след дълга стагнация, агресивен мъжки нагон ИЛИ възможността да преминеш през някакви бариери и да си ентусиазиран. 
Психически: Ентусиазъм, борба срещу неосъзнатото, мъжка сексуалност
Във физически план: бури, конфликти, инструменти и оръжия
При гадаене: Насочена, експлозивна сила, еротика, ускорител на по-бързото възстановяване, конфликт, който води до по-добро, конструктивен конфликт
(-) Опасност, невъзможност за защита, принуда, предателство, тъпота, болест, опасно насилие, досада, борби, кавги

Управлява:
Унищожава враговете
– Събужда желанието за действие
– Премахва блокажите в тялото, душата и ума
– Увеличава потентността и силата на романтичните отношения
– Разбиране за разделността и отделността на всички неща
– Насочва начина на използване на физическата сила
– Комбинира ляво и дясно полукълбо на мозъка, което води до силно и бързо осъзнаване. 
Понякога, казват, че символизира Тор, друг път – ледените гиганти. Турисаус и нейната енергия се противопоставят на несъзнаваното, глупостта и използването на груба, дива сила. Тор физически е може би най-добрият боец, но той и притежава кураж и е защитник на свободните хора – в този ред на мисли се интерпретира и руната. 
Турисаус е руна на плодородието, защото премахва, разчупва безплодието и каменистите почви и ги превръща в обработваема земя. 
С тази руна се работи най-добре, когато сме ентусиазирани, а не гневни или уплашени, защото това поддържа правилно самосъзнание и премахва трудностите при силна магия, в която е намесена Турисаус.
Тази руна символизира използването на технологията (както и Кеноуз в известна степен). Символизира най-вече оръжия за защита или за активно противопоставяне, които искат да попречат на развитието на съзнанието, което е представено от Dagaz.
Човешкото съзнание се е развило от състояние на несъзнаване, което е съществувало преди осъзнаването. Това несъзнавано продължава да се бори да върне позициите си. Ако не развиваме съзнанието си като активно живеем живота си и правим изборите си, ще се поддадем на тази деволюция.
Силата на Турисаус е лесна да се усети, защото тя символизира границите на съзнанието ни. Мъдро е никога да не започваме битка, но след като веднъж сме я започнали, да я завършим.

Източник 

Advertisements

Публикувано от

Iuno

utque erat et tellus illic et pontus et aer, sic erat instabilis tellus, innabilis unda, lucis egens aer; nulli sua forma manebat, obstabatque aliis aliud, quia corpore in uno frigida pugnabant calidis, umentia siccis, mollia cum duris, sine pondere, habentia pondus.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s