Wunjo – Уунйо

Ключови думи: Радост, изкуството на правиклно формулиране на желанията, перфектност, правилният начин за използване на волята, благосъстояние, задоволеност, надежда, очакване, връзка, семейство, свръзване, роднини, на които имаме доверие, споделени идеали или цели; хармония в групата;символи на споделената/обща идентичност; оптимизъм;желание за взаимопомощ; приятелство; да имаш подобни виждание с някой човек.
Психологически: Задоволство, оптимизъм, споделена идентичност, подобие в психическо отношение
(-) Самозалъгване, „гладна кокошка просо сънува“
Енергия: Хармонията, която създават еднаквите сили, лекота без усилие, желания, задоволство, другарство, истинско приятелство
Ежедневни: Празненство, приятелство, семейство, общност

Гадателски значения: Щастие, радост, хармония, другарство, постижения, просперитет.
(-) Омаловажаване, скръб, борби, отчуждение, причина за повишено внимание, не виждаме опасността, измама, предателство

Управлява:

Подсилва връзките, които хората създават помежду си. Направлява подобната на тази енергия във всяко едно отношение.

– Привлича енергията на хармонията и приятелството
– Премахва недоверието и всички останали нехармонични пречки да се доверим
– Създава радост чрез използването на волята
– Подпомага осъзнаването на връзката между всички неща във Вселената
– Управлява законът на привличането и изкуството на правилното формулиране на желания.

Уунйо е вътрешната нужда на душата ви да достигне съвършенство на съзнанието или да върви по този път през настоящата инкарнация. Прогонва мъката и тревогите, така че даровете, които Вселената ви е подготвила да успеят да достигнат до вас. В Уунйо намираме хармонична енергичност като тази, която има при семействата, чиито членове се разбират, различните социални общности, осъзнатите общества и националности. 
Тук намираме силата на любовта, която минава през сърцето на война, въпреки че той едновременно носи и омразата в него. В Скандинавската традиция не се е достигнало до концепцията за любовта като космическа сила, тъй като процесът е бил прекъснат. Поради тази причина, трябва да потърсим тези идеи в по-старите традиции, за да разберем неразкритият й потенциал. Тази идея най-добре се илюстрира чрез Уунйо, която носи енергията на любовта между човечеството. Уунйо е руна, която хармонизира енергиите, които протичат в и между хората и ги прави едно цяло. Това е обединението на индивида с волята на общността и по-късно, с волята на Божественото.
Отдалечаването и неоправдаването на доверието на общността е сериозен проблем днес и може да ни притеснява в почти всеки контакт с човек, който поддържаме. Отдалечаването се представя като липса на доверие. Уунйо може да намали отдалечаването като излъчи любов в хаотичното енергийно поле на човека.
В изкуството правилно да назоваваме желанията си се осъвършенстваме тогава, когато потърсим смисъла на живота си и обединим мислите с действията си. Това е мотивацията да действаме спрямо собствената си воля, което отваря пътя към постигане на поставената цел в живота ни.
Стъпка по стъпка, живот след живот, ние изпълняваме предначертаната от звездите ни съдба. Това е в основата на Закона за привличането и в основата на магията на северните народи.

Оригинал
Advertisements

Публикувано от

Iuno

utque erat et tellus illic et pontus et aer, sic erat instabilis tellus, innabilis unda, lucis egens aer; nulli sua forma manebat, obstabatque aliis aliud, quia corpore in uno frigida pugnabant calidis, umentia siccis, mollia cum duris, sine pondere, habentia pondus.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s