Hagalaz – Хаугаулауз

Ключови думи – Градушка; криза и бедствие; промяна на естественият, познат ред; рязка промяна. Силата на разрушението от природата; сурово време; неконтролируемото; онова, от което не можем да избягаме и е неприятно; Юнгинианскоро схващане за сянка; психоанализа; връщане назад; приемане на онова, което не можем да променим.
Психически: Срив; промяна; личното минало.
Във физическият свят: Лошото време, пречки, изненади, подслон.
Гадателски значения:
(+) Промяната, която следва вътрешните ни ценности; промяната, която носи добро в дългосрочен план; криза – но в която не сме загубили контрол.
(-) Криза. Катастрофа. Стагнация; загуба на влияние и лична сила; загуба на имущество; разочарование в близкото бъдеще; психическата нагласа на жертва; обсебеност от миналото; вина.

Управлява: 
Балансира личната сила. Спомага за интегрирането на подсъзнанието.
Неумолимостта на съдбата. Трите норни
Прогрес, правилата на естествената еволюциия
Защитава като прогонва онези енергии, които носят дисхармония
Яснота относно подсъзнателните програми за преработка
Причинява неудобство на околните, защото изважда подсъзнателните им проблеми на показ.
Хаугалоуз бележи кардиналната промяна, посоката на енергията на стария Футарк. Това е така, защото с нея започва вторият ред от руни – т.е втората еда. Хаугалоуз е руна, която е свързана с конфронтация с моделите от миналото ни и ние трябва да сме честни спрямо себе си в тази конфронтация и да отсъдим правилно. Руната ще разкрие течение на много силни енергии около и през човешкия свят. Същността й е напълно безлична и тя символизира сили, повечето от които човекът не може да обуздае.
Градушката ви изненадва с твърдостта си (т.е конфронтацията), но след това се превръща във вода, която напоява семената (трансфромацията). Древните описват градушката по-скоро като зърно, отколкото като лед и така създават една метафора за голямата истина в живота. Хаугалауз съдържа в себе си знаците на всички останали руни и това може да бъде видяно по другият начин, по който е изобразявана  – като снежинка с шест върха. Духовното пробуждане чесгто идва след дълбоката криза.
Като 9-та руна, Хаугалауз има специално място в нареждането Футарк, тъй като числото девет има особено значение. То символизира завършването на един перфектен цикъл. 9 месеца е един от най-важните цикли в човешкия живот, тъй като толкова е престоят на бебето в утробата на майката. В този ред на мисли споменаваме и защитата, която Хаугалауз осигурява – да ни помогне да приемем нещата, които не можем да променим и да потърсим подслон докато бурята отмине. 
Хаугалауз може да бъде използвана за прогонване и изгонване. Използва се в процеса на премахване на подсъзнателните ни товари – „сенчестите“ елементи от живота ни. Така най-накрая, можем да видим живота си в чист вид. Хаугалауз е  като магическият еквивалент на пролетното почистване. Тя разкрива личното минало и ранната среда на израстване и как те са рефлектирали като развитието ви като деца. 
Хаугалауз може да бъде използвана като проклятие върху другите, насочено да извади наяве техните потиснати конфликти. Това си е чисто проклятие, защото жертвата ще изпита само негативните последствия от собствените си действия. Това е тъмната женска сила и може да се асоциира с магьосничеството и с разрушителната женска магия.  

Източник 

Advertisements

Публикувано от

Iuno

utque erat et tellus illic et pontus et aer, sic erat instabilis tellus, innabilis unda, lucis egens aer; nulli sua forma manebat, obstabatque aliis aliud, quia corpore in uno frigida pugnabant calidis, umentia siccis, mollia cum duris, sine pondere, habentia pondus.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s