Nauthis – Наудийз

Ключови думи: Нужда, съпротива, конфликт, драма, усилие, тежка работа, уроците на живота, силата на растежа, последствията от минали действия, болка за кратко в настоящето, която е от голяма полза в бъдещето; принуда; липса на творческа енергия; стрес.
Психически: Съпротивление, нужда, усилие

Физически: Нещата, които е наложително да направим; спешност
Гадателски значения:
(+) Съпротивление (благодарение, на което придобиваме сила); да признаем orlog (висшият закон, първичната истина), иновативност (напредничаво мислене), развитие като самостоятелен индивид; личностно развитие и уроците на живота, постижения чрез усилие
(-) Ограничения на свободата; стрес; мъка; робия; разпуснатост; предупреждение; малодушие, неразпознати нужди, или нужди, които не са задоволени; вина; тревога.

Управлява:
Преодоляването на стреса, негативното въздействие на висшия закон спрямо нас
Приемане на нещата, които не можем да променим
– Развитие на волята, която влагаме в магическите заклинания, манипулиране на личната съдба (Wyrd)
– Разбирането на нуждата от динамично противопоставяне в процеса на творчество и създаване
– Решаване  на проблеми чрез запаса ни от творческа енергия
– Защита на собствените ни нужди
– Признание на нуждите ни 
– Любовна магия, особено ако искаме определен човек
Без съпротивление, всичко ще се разпадне. Всяко действие има еднакво по сила противодействие. Съпротивлява се несъзнателното срещу наскоро възникналото съзнателно, но и съзнателното се съпротивлява на несъзнателното. Мистериите около необходимостите са централният въпрос, който засягат енергиите на Наудийз. Те са много важни, за да можем да вземем съдбата си в собствените си ръце и да постигнем това, което желаем. Да влезем във връзка с нуждата ни е много по-силно, отколкото да си пожелаем нещо, защото какво желаеш и от какво се нуждаеш могат да бъдат две различни неща. Това, което сме направили в миналото има последствия и те се проявяват в настоящето. Наудийз може да ни защити, но уроците често са много строги. Това, което сме направили в миналото, ни настига и се опитва да ограничи вариантите, които имаме в бъдещето – това представя точно обратния принцип на Йера, която отговаря за цикличното движение на енергията. Ако се въоражим със смирение, ние можем да научим уроците си – не само от нашите грешки, но и от грешките на другите. Действията, направлявани от Наудийз са свързани със здравия разум. Проблемът е, че здравият разум не се среща толкова често, защото преценката ни често е замъглена от идеалите и това пречи да разпознаем истинските си нужди и да възприемем обстоятелствата такива, каквито са. 
Като руна на войната, Наудийз надарява този, който е призовал силата й, да има куража и мъдростта, да направи това, което трябва да се направи, дори и в заплетена ситуация. Без болка няма печалба – всичко това е свързано със суровата реалност, подобно на Хаугалауз. 
Ние имаме страх от необходимостите и връзката, която осъществяваме с тях, е базирана едновременно на любов и омраза. Това много добре се илюстрира със символа на Наудийз – от две кръстосани пръчки, които трием, за да създадем огнището, мястото, където осъзнаваме нуждите си. 
Нашата нужда от огън като животински вид е балансирана с нашия страх от силата му. Използвайте съдбата си, а не се борете с нея!!!!
Advertisements

Публикувано от

Iuno

utque erat et tellus illic et pontus et aer, sic erat instabilis tellus, innabilis unda, lucis egens aer; nulli sua forma manebat, obstabatque aliis aliud, quia corpore in uno frigida pugnabant calidis, umentia siccis, mollia cum duris, sine pondere, habentia pondus.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s