Eihwaz – Айвавс

Това е центърът или процесът на духовно осъзнаване. По-висшите и по-нисшите светове се срещат по средата (Мидгард). Това е руна на мистерията на живота и смъртта.
Психически: Смъртта като тайнство, безвремието, кундиналини

Енергия: Безсмъртие, закодираното, чакра системата, отношението рай-земя-ад.
Физически: Дълголетие, дървета, инициация

Гадателски значения: 
(+) Търсене на просвещение, издържливост, защита
(-) Объркване, разруха, недоволство, слабост, смърт

Управлява: 


Познанието за световното дърво (Игдрасил) и системата на чакрите (hvel)

– Освобождение от страха от смъртта
– Развиване на духовна издържливост и силна воля, за да получим просвещение
– Духовно виждане за елементарни неща от живота
– Връзка с други реалности – другите светове от Игдрасил
Айвавс започва втората половина от 24-те руни и представлява една вертикална ос, докато Йероу представлява хоризонталната. Управлява протичащата по гръбнака енергия. Човешкият гръбнак има 24 прешлена (без да включваме областта на таза), което аз не вярвам да е съвпадение. Гръбнакът е каналът, по който преминава една от най-силните енергии, формиращи човешката психика, която Йогите наричат Кундиналини. Движението на енергията от базисна до коронарна чакра носи осъзнаване на всички нива. Ако се опитате да събудите Кундиналини прекалено рано в духовната ви работа, може да си навлечете сериозни проблеми. 
Смъртта като една от водещите концепции за Айвавс е разбирана като най-голямата инциация в мистериите на живота. Да умреш преди да умреш означава да разбереш какво в живота е наистина важно. Това често се случва на хора, които имат близки до смъртта преживявания. Страхът от физическата смърт е един от най-големите потисници на човечеството за постигане на пълна свобода на ума и духа. Айвавз ни дава възможност да си припомним миналите животи и в резултат на това да се примирим със смъртта в това и да разберем, че сегашният живот е просто спирка, която е част от едно много по-голямо пътуване. 
Използвайте енергията на Айвавз по време на дълбока медитация  или по време на сън, за да откриете моделите от миналите си животи, които повтаряте и в сегашния си. Отговорите се намират не в спомена, а в това, което представляваме тук и сега. Айвавз може да бъде използвана за връзка с подземния свят и мъртвите. Най-мъдро ще е да се ограничите до предците си при подобни практики, тъй като те имат причина да ви отговорят. Трябва да имате достатъчно добър повод да направите подобно упражнение, но това определено не означава, че то се класифицира като черна магия.

Оригинал

Advertisements

Публикувано от

Iuno

utque erat et tellus illic et pontus et aer, sic erat instabilis tellus, innabilis unda, lucis egens aer; nulli sua forma manebat, obstabatque aliis aliud, quia corpore in uno frigida pugnabant calidis, umentia siccis, mollia cum duris, sine pondere, habentia pondus.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s