Как да зададем въпрос към картите Таро?

Предвид факта, че реших да правя безплатни гледания, макар и в доста ограничен вариант, мисля, че това е една много важна тема, тъй като повечето хора, които не се занимават с езотерика или окултизъм не са наясно как да зададат въпроса си.  Колкото по-ясен и коректен е въпроса, толкова по-ясен и коректен е отговора на картите. Не напразно мъдрите хора са казали, че „правилно зададеният въпрос е половината отговор“. 🙂 С правилно зададените си въпроси ще помогнете на себе си и на мен. 
1. Таро не отговаря с „да“ и „не“ – От практиката си съм се убедила, че твърди отговори с „да“ или „не“ просто не прилягат на Таро картите. Ако искате на някой въпрос да ви бъде отговорено просто с „да“ или „не“, може би трябва да погледнете като алтернативно решение –  задаването на въпроси по правилата на хорарната астрология, защото там изискването е точно обратното и
всички въпроси трябва да са формулирани по прост начин, който изисква именно възможно най-простия отговор. При Таро не е така, защото работи с нюанси и без особена категоричност. Това е най-голямата му сила, всъщност, като гадателски метод. Понякога даже бих казала, че формулирането на въпрос, който води до прост отговор си е опасно събитие – Попитали сте, например „Х. дали има интимни чувства към мен“ – излизат изключително позитивни карти, които да олицетворят всъщност правилността на вашето твърдение и да покажат – „да, Х има чувства към теб, прав си“. Но реално чувствата на Х. може да са разочарование и желание да напусне и никога да не се връща в тези отношения, но с лимитирането на въпроса вие сте изключили варианта Таро да ви каже какви всъщност са тези чувства, защото Таро отговаря само на конкретно зададения му въпрос, без допълнителни информации, които са в страни от питането. Това е едно важно правило, което може би и хората, които гадаят трябва да научат, защото често виждам в интерпретациите на различни хора склонността да виждат странични неща, които не са предмет на въпроса. 
2. Време – Винаги, когато гледам на карти изисквам от хората да определят краен период до кога искат нещото да се случи. Колкото по-дълъг е периода, толкова мъглив става отговора. Живеем в свят, където сме обвързани от следствията на действията ни и всяко наше действие променя бъдещето, т.е то не е фиксирана константа. Именно поради това колкото по-далеч в бъдещето гледаме, толкова по-големи неточности можем да допуснем. Затова не приемам въпроси тип: „Ще се оженя ли?“, „Ще забременея ли“ и т.н и т.н – грешно зададени по всякакви параграфи са. Предпочитам в гледанията си да се съобразявам за срок най-много до година. Изключения може да има за някакви важни бъдещи събития – например раждане на дете, където да използвам по-дълъг период, но за другите не мисля, че изключенията са уместни.
3. Въпроси, с които искате готови решения – „Да му простя ли?“. С такива въпроси вие не поемате отговрност за действията си, вие търсите готовото решение на житейска ситуация от някъде другаде. Човек има свободна воля и трябва да я упражни. За да ви помогне Таро, то може да ви покаже каква е фактическата обстановка, какви са положителните и отрицателните следствия от решението, което може да вземете, но в края на краищата, изборът трябва да направите ВИЕ, а не картите ми (или нечии чужди).
4. Въпроси, които по-скоро звучат като оплакване към висшите сили – „Защо живота е толкова лош с мен“, „Кога ще ми провърви и ще ми се махне лошия късмет“ и т.н и т.н – Вместо това попитайте „Какво мога да направя, за да променя обстановката в живота си“. или „Какво мога да направя, за да ми потръгне по-добре в … (ситуацията). 5. Въпроси, които съдържат отрицателна частичка – „Няма ли да си намеря работа до 6 месеца“, „Няма ли да спре да се държи зле“, „Гинчо не е бил там, нали“
6. Въпроси, свързани с хора, с които нямате пряка връзка – Често ми задават въпроси за връзката на човека Х с друга жена, когато те се явяват третата жена. Не, не. Тези отношения не ви касаят, те не ви влизат в работата, това е нарушаване на личното пространство. Питате само за себе си и евентуално за развитието на отношенията между вас и дадения човек. Поради етични норми е редно веригата да спре до тук. 

Advertisements

Публикувано от

Iuno

utque erat et tellus illic et pontus et aer, sic erat instabilis tellus, innabilis unda, lucis egens aer; nulli sua forma manebat, obstabatque aliis aliud, quia corpore in uno frigida pugnabant calidis, umentia siccis, mollia cum duris, sine pondere, habentia pondus.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s