Royo Dark Tarot – Пътуване в мрачната действителност

Автор: Вещичка

%d0%b2%d0%b5%d1%89%d0%b5%d1%80%d1%80%d1%80

Представяне:

Погледа ми попадна върху картините на Луис Ройо години преди изобщо да разбера, че той е рисувал колоди таро. Влюбих се в мрачната действителност на картините му и много пъти влизах в нета да ги съзерцавам. Тъмни, мрачни, наситени с еротика и привличащи онази част от мен, която не се свенеше да признае, че и мрака има своята красота и привлекателност.

Колодата на Ройо е почти изцяло издържана в тъмните краски – черно, бяло, червено, кафяво, мрачно синьо. Може би единствената свежа и светла карта е картата на Умереността. На пръв поглед колодата изглежда странна и на човек му се струва, че дори и да се опитва то няма да може да научи езика и, но след запознанството ми с нея и проведеното „интервю“ останах много приятно изненадана. Това е колода, която е създадена за пътешествие от материалното към духовното.  Много богата на символика и красива по своему.

Основните цветове на нашата действителност са черно, бяло и червено: черното и бялото са символите на дуализма, а червеното освен като символ на първа чакра е и символ на кръвта, на жизнената ни сила и пътя ни през дуалният свят. Наситените с тези цветове карти показват тъмната, материална страна на живота ни. „Демоните“ и „чудовищата“ олицетворяват собствените борби, страхове, които трябва да преборим пътешествайки по пътищата на живота. На много места в картите има паяжини, изкорубени дървета, разрушения – остарелите разбирания, които трябва да оставим зад гърба си ако желаем да преминем леко към вътрешното си аз и да се отдадем на духовното.

Интервю с колодата:

%d1%80%d0%b5%d0%b2%d1%8e-%d0%b2%d0%b5%d1%89%d0%b5%d1%80

Коя карта от колодата те описва най-добре?Асо мечове – Изгрева на новото. Първичните идеи. Вятъра в крилете. Блясъка на светлината измежду тъмните облаци. Ефесът на меча е украсен със змийски глави, които са препратка към тайното познание. Дава старт на търсенето на себе си. Кървавата сълза е знак, че ще трябва да дадем нещо от себе си в замяна на познанието.

Езикът, на който говориш?Умереност – Езикът на Баланса. За да изгрее вътрешната светлина ни трябва първо тъмнината. Това е като дишането – вдишваш тъмнина и издишваш светлина. На картата е изобразена женска фигура стъпила на камък във водата, а зад нея са зелени планини. Фигурата е обвита от синьо-бяла аура и излъчва хармония и спокойствие. За да достигнеш и да изкачиш планината първо трябва да пребориш собствените си емоции и страхове и да ги уравновесиш.

Коя е силната ти страна?Рицар на мечовете – Говори бързо, ясно и безпардонно. Не те жали и не те милва по главата. Ако си готов за тази колода, то трябва да си наясно, че тя ще е безмилостно пряма.

Коя е слабата ти страна?Осем жезли – Нуждата от трансформация. Не всеки е готов на това.

 За какъв тип въпроси си най-подходящо?6 пентакли – Когато имаш нужда от помощ. Когато имаш нужда да се опреш на нечие рамо. Когато имаш нужда да споделяш.

Как ще ми помогне работата с теб?5 пентакли – Да се науча да излизам от всякакви ситуации без да съжалявам, без да съм тъжна. Да се науча да се прощавам с материалните неща и да бъда собствения си дух. Да виждам отворения и осветен път, а не да се скитам из сенките.

 Определено колодата не е за начинаещи. Нужни са доста окултни познания за да работиш с нея, но си заслужава. Ако някой от вас залита само към светлата страна е по-добре да остави тази колода на мира – тя не е за него. Брутално честна и казваща нещата с истинските им имена тази колода е за хора с вътрешната сила, които са готови да вървят пътя си до край.

Самата колода е издание на Lo Scarabeo. Единствено нещо, което смятам за минус е, че самите карти не са напечатани на най-дебелия картон и имам притеснения, че след време могат да се понамачкат.

%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%b8%d0%b8-%d1%82%d0%be%d0%b7%d0%b8-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%bb-%d0%bf%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%ba%d0%bb%d0%b8

Вещичка

19.10.2016

Advertisements

Публикувано от

Iuno

utque erat et tellus illic et pontus et aer, sic erat instabilis tellus, innabilis unda, lucis egens aer; nulli sua forma manebat, obstabatque aliis aliud, quia corpore in uno frigida pugnabant calidis, umentia siccis, mollia cum duris, sine pondere, habentia pondus.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s