Dark Fairytale Tarot – As above, so below!

Автор: Вещичка

Думите „съвпадение“ и „случайност“ трябва да бъдат изтрити от речника изобщо. По ирония на Вселената, а тя повярвайте ми, има много силно чувство за хумор, си поръчах няколко колоди Tаро на веднъж. Две от тях са толкова взаимoсвързани и допълващи се, че дори на мен ми е трудно да ги отделя една от друга. Това са Royo Dark Tarot и Dark Fairytale Tarot. Съпоставката между двете е неминуема и дори мога да кажа, необходима. Никак не е случайно, че и двете идват при мен по едно и също време. Точно когато се чудех какво ми предстои в духовен план и накъде да поема и Вселената ми даде знак чрез тях – мога да оперирам вече и двете посоки – каквото горе, това и долу. Каквото долу, това и горе.

При Royo Dark Tarot енергиите са на въздигане на духа от материята. Откъсване от материалното и отдаване на необходимото и на духовното. Картинката на кутията на самата колода е също в този стил – свалянето на маските и извличане на истинската същност наяве. Докато Royo Dark Tarot обаче показва материалното като тежест, към която е прикован един свободен дух, то Dark Fairytale Tarot показва приказният свят на материалното и как чрез магията на духа можем да пребиваваме в него.

При Dark Fairytale Tarot енергиите са снижаване на духа към материята и внасяне на духовна светлина в мрачната и магична действителност. Застъпеното при тази колода е, че материалният свят се управлява и движи от магията, която е внесена в него „отгоре“. Снимката на кутията е издържана в небесно синьо, на заден фон е Земята и една жена с размазан грим тип „готова за война“, която се готви да се спусне долу в материалната действителност. Картите са цветни, с много интересна символика продиктувана от древните вещерски традиции.

Отново мога да кажа, че колодата не е за начинаещи. Символиката, вещерските традиции, смисълът на цялата идея е за поне малко напреднали в света на магията и на духовното.

Отново е издане на Lo Scarabeo и отново единствената ми забележка е в дебелината на картона, на който са отпечатани картите.

14975947_10209947443510440_1018333921_o

ИНТЕРВЮ С КОЛОДАТА:

  1. Представи се: Асо пентакли – материализиране на идеите в дуалният свят. Задоволството от съществуването.

2. Езикът, на който говориш: Рицар пентакли – внасяне на светлина в мрака на материалното. Намиране на решенията. Помоща от „горе“.

3. Силната ти страна: 5 пентакли – разбиване на илюзиите и доказване, че винаги има помощ от духовно ниво.

4. Слабата ти страна: Колесницата – свободата, нуждата да намериш значението на духовно ниво на изпитанията, през които преминаваш.

5. За какъв тип въпроси си подходящо: Рицар чаши – емоционален стимул за познание. Разкриване на тайни.

6. Как ще ми помогне работата с теб: Умереност – да намеря Баланса между духовното и материалното и да се радвам на света такъв, какъвто е.

 14963594_10209947446430513_766737255_o

Вещичка

05.11.2016

Advertisements

Публикувано от

Iuno

utque erat et tellus illic et pontus et aer, sic erat instabilis tellus, innabilis unda, lucis egens aer; nulli sua forma manebat, obstabatque aliis aliud, quia corpore in uno frigida pugnabant calidis, umentia siccis, mollia cum duris, sine pondere, habentia pondus.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s