За мен и за блога

Здравейте,

Занимавам се с езотерика и окултизъм от 15-годишна като първоначално започнах на шега и в последствие се сблъсках с нещо наистина неочаквано за мен – тези езотерични неща не бяха врели-некипели. Първият ми сблъсък, който ме пренесе в редиците на „вярващите“ беше с картите Таро.  Идеята за съществуване на „нещо повече отвъд видимото“ винаги ме е вълнувала и е резонирала с мен от най-малка възраст. Мечтателната ми страна винаги е искала да може да замахне с вълшебна пръчица или да отиде на гости на Боговете. Имам и силна прагматична страна, обаче, която надделява и упражнява контрол върху проектите на мистика в мен и иска да види как биха могли да се използват в реалността, в която живеем. Това е и причината да не се обърна към езотеричните познания в по-ранна възраст – защото не намерих доказателства преди това в истиността им.
Митологията и античната история (най-вече римска, както личи от избрания ми никнейм) бяха първите ми сериозни интереси и в контекста на настоящето ми хоби, те не просто помагат, а често се оказват основа на всичко.
Извън еднадесети астрологически дом (разбирайте хобита) съм завършващ студент по право (с целия набор психически отклонения, до които води това), който най-вече цени у хората волята и желанието да се променят и умението им да погледнат с хумор на трудните ситуации.

Започнах да водя този блог през 2011 година. Трябва да кажа, че в неговото писане съм проявла повече постоянство, отколкото в ред други неща. Периоди на голяма активност се  редуват с пероди на огромно затишие, но така е на моята планета, всичко се намира в някакви цикли.
Първоначалната ми цел беше да споделя с широката аудитория „дневникът“ ми с всякакви духовни занимания. Бях „новороден“ ентусиаст в търсенето на себе си. Скоро време си дадох сметка, че духовността и тези преживявания са толкова лични, колкото и ред други неща в живота, така че тази идея за „дневник“ отпадна и бързо беше изместена от друга, по-нова – вместо да споделям пътя и процеса с вас, да споделям техниките, които съм намерила за работещи и резултатите, които по мое наблюдение дават. И до ден днешен това си остава непроменено.
Тук ще намерите доста различни по характера публикации, тъй като самата ми практика е циклична и разнородна като Рачешката ми природа. В коя посока ще духне вятъра, рядко мога да предвидя, но се надявам това да не е голям проблем.
Мога да гарантирам само, че блогът винаги ще остане сборник от „пътни знаци и карти“ за откриване на собствената ви Вселена, ако пожелаете да тръгнете към това приключение. 
Не намирам по-голямо вдъхновение от това, все пак всеки от нас съдържа в себе си Нея! 🙂

Advertisements